اولین درمان فرد مبتلا به بیماری لوپوس با CAR-T CELL در دنیا

اولین درمان فرد مبتلا به بیماری لوپوس با CAR-T CELL در دنیا

در یک پیشرفت چشمگیر در حوزه پزشکی، یک دختر 15 ساله مبتلا به بیماری خودایمنی لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) که وضعیت سلامتی وی در پی تشدید علائم بیماری به شدت وخیم شده بود، با استفاده از سلول‌های CAR-T در دانشگاه ارلانگن آلمان تحت درمان قرار گرفت. این روش درمانی، که تاکنون به‌طور عمده برای درمان برخی از انواع سرطان‌ها به کار می‌رفته، برای اولین بار در جهان برای یک بیمار کودک مبتلا به SLE استفاده شد و نتایج امیدوارکننده‌ای به همراه داشت.
 
در این روش، سلول‌های CAR-T که از سلول‌های ایمنی بدن بیمار استخراج و در آزمایشگاه تغییرات ژنتیکی داده شده‌اند، به بدن بازگردانده می‌شوند تا به طور هدفمند به سلول‌های آسیب‌دیده حمله کنند و التهاب ناشی از بیماری را کاهش دهند. این دختر پس از دریافت این درمان نوین، بهبود چشمگیری در علائم بیماری خود مشاهده کرد و توانست به زندگی عادی بازگردد. نتایج این درمان در مجله معتبر پزشکی "The Lancet" منتشر شد و به عنوان یک گام مهم در درمان بیماری‌های خودایمنی مورد توجه قرار گرفت.
 
این موفقیت نه تنها برای این دختر و خانواده‌اش بلکه برای جامعه پزشکی نیز بسیار حائز اهمیت است، زیرا می‌تواند راه را برای درمان‌های مشابه در دیگر بیماران مبتلا به بیماری‌های خودایمنی هموار کند. با توجه به نتایج به دست آمده، انتظار می‌رود که استفاده از سلول‌های CAR-T در آینده به عنوان یک گزینه درمانی مؤثر برای بیماری‌های خودایمنی همچون لوپوس به کار گرفته شود و امیدواری‌های جدیدی برای بیماران و پزشکان به ارمغان آورد.
 
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
نویسنده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *