آغاز فاز 3 کارآزمایی بالینی واکسن سرطان (mRNA-4157) در بیماران مبتلا به سرطان ریه NSCLC
یک کارآزمایی بالینی فاز 3 جدید بر روی واکسن درمانی شخصی سرطان تحت نام mRNA-4157 برای بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیرکوچک (NSCLC) آغاز شده است. این واکسن مبتنی بر فناوریmRNA توسط شرکتهای Merck و Moderna در حال توسعه است و بهمنظور تحریک پاسخ ایمنی اختصاصی سلولهای T علیه نئوآنتیژنهای موجود در تومور طراحی شده است.
mRNA-4157 واکسن درمانی شخصی است که از دادههای مولکولی فردی هر بیمار برای شناسایی جهشهای خاص تومور استفاده میکند. این واکسن از طریق تحریک سیستم ایمنی به ویژه پاسخ سلولهای T اختصاصی، به هدف قرار دادن سلولهای سرطانی خاص فرد میپردازد. واکسن مذکور بهطور خاص در بیمارانی که پس از درمان با KEYTRUDA (پمبرولیزوماب) و شیمیدرمانی پاسخ کامل پاتولوژیک نداشتهاند، مورد آزمایش قرار میگیرد.
این مطالعه بالینی که بر روی ۶۸۰ بیمار مبتلا به NSCLC که به درمانهای موجود پاسخ مطلوب ندادهاند، انجام میشود، بهطور خاص در پی ارزیابی اثرات ترکیب واکسنmRNA-4157** با درمان ایمونوتراپی KEYTRUDA است. هدف این آزمایشها، بررسی کارایی و ایمنی این درمان ترکیبی و شناسایی عوارض جانبی احتمالی است که میتواند در جهت بهینهسازی استراتژیهای درمانی برای بیماران مبتلا به NSCLC مؤثر باشد.
سرطان ریه سلول غیرکوچک (NSCLC) با وجود پیشرفتهای حاصلشده در درمانهای ایمونوتراپی و شیمیدرمانی، همچنان یکی از دلایل اصلی مرگومیر ناشی از سرطان در جهان محسوب میشود. این واکسن در صورتی که اثربخشی خود را در این کارآزمایی به اثبات برساند، میتواند بهعنوان یک گزینه نوین درمانی در مقابله با این نوع سرطان تبدیل شود.
این پژوهش بهعنوان بخشی از توسعه فناوریهای نوین درمانی مبتنی بر mRNA ، به ویژه در زمینه درمان سرطان، در راستای گسترش افقهای جدید درمانی برای انواع مختلف تومورها قرار دارد و میتواند پایهگذار تحولی جدید در درمانهای شخصیسازی شده سرطان باشد.
ارسال نظر